03.04
2020

De man en zijn machine, Peer Bressers en zijn Doosan DX170W-5

Voordat we een locatie bezoek brengen aan machinist Peer Bressers worden we ontvangen met een kop koffie op het hoofdkantoor van Hanenberg Wegenbouw in Oss.
John van den Hanenberg legt met groot enthousiasme en trots uit hoe het wegenbouw bedrijf zich ontwikkeld. Met een compleet multifunctioneel machinepark voorziet Hanenberg in alle oplossingen in de wegenbouw. Heel praktisch ingesteld, één betrouwbaar adres voor vele werkzaamheden, veelzijdig, flexibele en met een sterk dienstverlenend karakter. De investering van de Doosan DX170W-5 heeft voor John vooral een praktische aard. John:”De leverancier van de machine, Staad, moet achter hun product kunnen staan op het moment zich er zaken voordoen die wij vanuit Hanenberg niet opgelost krijgen. Ik zie steeds meer en meer Doosan machines in diverse werken dus bij deze investeringsronde hebben we ook Staad benaderd. De kennismaking, de ondersteuning en aanpak van Staad heeft ons enorm verrast in positieve zin, de betrokkenheid en het vakmanschap is iets wat we herkennen uit onze eigen onderneming, dat is voor ons de basis van samen zaken doen. De Doosan DX170W-5 is best compleet uitgevoerd, voor de machinist prettig om te werken maar het moet voor ons als Hanenberg wel meerwaarde hebben.”
Ons gesprek verloopt zo geanimeerd door diverse raakvlakken dat John het niet kan laten zijn vader Andre te bellen. Ook met hem hebben we het genoegen kennis te maken. Door hard werken, vakmanschap en humor is Andre dit bedrijf ruim 50 jaar geleden gestart. Daar zit vandaag de dag overigens nog geen slijtage op, ze bewaken samen deze bedrijfsopvatting om de toekomst te waarborgen. Geweldig om te zien hoe vader en zoon zo gepassioneerd aan het hoofd staan van deze familieonderneming, die hun werkzaamheden ook ver buiten de Brabantse grenzen uitvoeren.

Op de werklocatie in Waalre treffen we Peer Bressers, machinist op de Doosan DX170W-5. Peer komt langzaam op gang in onze afspraak maar is daarna niet meer te stoppen. Hij steekt zijn enthousiasme over de prestaties van de Doosan DX170W-5 niet onder stoelen of banken. Peer heeft van John Hanenberg de mogelijkheid gekregen om de machine naar zijn wensen en eisen op te laten bouwen door Staad. Zolang Peer de nut en noodzaak kon aangeven van de in zijn ogen noodzakelijke opties in combinatie met het voordeel in rendement tijdens zijn werkzaamheden was John bereid om over de investering na te denken.

Met de jarenlange ervaring van Peer en met behulp van het Staad optieboek zijn er een aantal specifieke aanpassingen opgebouwd die het werk voor Peer en zijn collega’s makkelijker en/ of veiliger maken. Zoals een extra camera op de lepelsteel, niet alleen handig bij het laden van een vracht in een hoge vrachtwagen. Als zijn collega’s in een diepe rioolsleuf staan heeft Peer toch zicht op zijn collega’s, niet voor controle maar juist voor veiligheid. Andere praktische opties zijn opgebouwd voor het behoud van de machine waaronder de extra grotere kunststof blokken onder de steunpoten, minder slijtage, meer draagvlak en geen aanpassing in de pendeluitslag. Of de mini compressor die Peer in staat stelt zijn cabine eenvoudig zuiver te houden. Aan de buitenkant van de machine is een extra lucht aansluiting opgebouwd om rioolafsluiters op te blazen.

Ook over de toekomst is nagedacht, er zal vast een keer een kiepkar bij deze Doosan DX170W-5 komen. Omdat er op verzoek van Peer aan beide zijde een trekhaak zit heeft hij de hydrauliek in het midden van de machine laten plaatsen zodat deze altijd van beide kanten eenvoudig bereikbaar is. Met de extra verlengde lepesteelcilinder is Peer net in staat iets verder te reiken in zijn dagelijks werk waardoor hij zijn machine minder hoeft te verplaatsen en net die ene buis toch nog aan kan schuiven.

Zo helpen de bewuste keuze van zijn banden en verlengde spatborden hem absoluut om zijn machine makkelijker schoon te houden. Het oog wil immers ook wat en een goede wasplaats is niet wekelijks bij de hand. We hebben het dan nog niet gehad over grotere spiegels en een groter ruitenwisserblad voor meer zicht en veiligheid.
Mocht je de Hanenberg machine niet direct herkennen aan de bedrijfskleuren van het bedrijf uit Oss, dan laten de Obelix en de Brabantse vlag achter op de cabine geen twijfel meer over. Dit is de machine van een hele trotse, vakbekwame en tevreden machinist.

Of het toeval is, dat denk ik niet, maar het enthousiasme van John Hanenberg en zijn vader Andre sluit één op één aan met de passie en betrokkenheid van machinist Peer Bressers. Iedereen enorm veel werkplezier toegewenst op deze mooi investering. Mochten jullie team Staad nodig hebben, laat het weten, dan zullen we er zijn!

Bekijk het originele bericht op de website van Staad groep: https://www.staad-groep.nl/