Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij Hanenberg Wegenbouw hoog in het vaandel.

Wij zijn constant op zoek naar verbeteringen die het milieu ten goede kunnen komen. Hierbij houden wij rekening met onze werkwijze. De bescherming van het milieu vormt een onderdeel in ons totale ondernemingsbeleid. Wij voldoen op zijn minst aan de minimale milieuwetgeving, maar wij zetten graag nog een stapje extra 

De directie streeft naar continue verbeteringen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Dat blijft niet alleen bij de directie, wij stimuleren namelijk ook onze medewerkers om een positieve bijdrage te leveren bij de invulling en uitvoering van veiligheid-, gezondheid- en milieuaspecten.  

In het kader van duurzaamheid hebben we een energiemanagement plan, elke zes maanden wordt dit weer bekeken en geëvalueerd. Het plan draagt veel bij aan onze CO2-reductie. Er wordt brandstof bespaard en we zorgen voor onze eigen stroomvoorziening door het werken met zonnepanelen. Om onze duurzaamheid te waarborgen hebben wij verschillende certificeringen op onze naam staan, deze kun je hieronder zien.  

EBN CO2 Prestatieladder Wit met rood logo 1000px RGB

Certificering

Verantwoord en gecertificeerd

Bij Hanenberg willen we de dingen goed doen, maar ook goede dingen doen. Daarom zijn wij niet alleen een erkend leer-werkbedrijf voor leerlingen, maar ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder deze pijler, ook wel sociaal inclusief ondernemen, hebben wij het PSO certificaat behaald.

Onze kwaliteit, veiligheid en milieu inspanningen zijn ook gewaarborgd door de diverse certificaten waarvoor wij gecertificeerd zijn. Hiermee tonen we aan kwaliteit hoog in het vaandel te hebben en ook veilig werken voor onze medewerkers en de omgeving mogelijk te maken tegen een zo gering mogelijke impact op het milieu. Om een goede veiligheid, gezondheid en milieu te waarborgen hebben wij het VCA certificaat.

CO2 Prestatieladder trede 3

ISO 14001 en ISO 9001 gecertificeerd

De ISO 14001 is de wereldwijde norm voor milieumanagement. Hierin worden de eisen van het milieumanagementsysteem gespecificeerd. In het plan wordt er gekeken naar een manier om milieuprestaties te verbeteren. Het plan zorgt ervoor dat Hanenberg Wegenbouw op de duurzame koers blijft. 

Niet alleen het milieu wordt door een systeem gespecificeerd, zo ook de kwaliteit. Ons kwaliteitsmanagementsysteem is met ISO 9001 gecertificeerd.

SEB certificaat

Tot slot beschikken wij ook over het SEB certificaat. Dit certificaat is een erkenningsregeling voor de bestratingbranche. Dit certificaat streeft een hoge standaard na en reflecteert op het VCA certificaat.