18.10
2019

Zeven nieuwe giant wielladers de perfecte aanvulling voor hanenberg wegenbouw bv

Hanenberg Wegenbouw BV te Oss bestaat anno 2019 alweer 51 jaar en is door de jaren heen uitgegroeid tot een ervaren en veelzijdige wegenbouwspecialist. Door mee te blijven denken in oplossingen en voorop te lopen binnen de branche, blijft Hanenberg volop aan de weg timmeren, nu en in de toekomst. De aanschaf van 7 nieuwe GIANT’s helpen het bedrijf hierbij door hun veelzijdigheid en voorsprong als het gaat om ontwikkelingen.

Meer dienstverlener dan aannemer
Met verschillende gemeentes en bedrijven als vaste opdrachtgevers worden de werkzaamheden voornamelijk in de driehoek Eindhoven – Nijmegen – Den Bosch uitgevoerd. Maar voor vaste opdrachtgevers Peka Kroef, Albert Heijn, Aldi en projectontwikkelaar Foolen & Reijs worden ook landelijk projecten uitgevoerd. “Wij zijn meer dienstverlener dan aannemer,” aldus directeur John van den Hanenberg. “Door opdrachtgevers worden we al in een vroeg stadium bij de plannen betrokken zodat we hierover mee kunnen denken en oplossingen aan kunnen dragen. Of het nu gaat om grondwerk, aanleggen van traditionele als machinale bestrating, asfaltverhardingen, bouwwerkzaamheden of het onderhouden van terreinen, wij hebben op elk vakgebied specialisten in huis waarmee we samenwerken. Wij zorgen voor de beste economische oplossing en uitvoering.”

Multifunctioneel werkpaard
Voor de vervanging van vier knikladers was Hanenberg op zoek naar machines die net zo veelzijdig zijn als de werkzaamheden die het bedrijf uitvoert. “Voor het zware werk waren wij op zoek naar een machine die een volle pallet stenen kan tillen en verrijden én toch op een aanhanger vervoerd kan worden.”

“Na eigen onderzoek en navraag bij collega’s viel de keuze al snel op de V452T X-TRA.
Om zeker te weten dat de machine aan de eisen voldeed hebben we een demonstratie uit laten voeren. Hieruit bleek de wiellader aan alle eisen te voldoen en werd besloten om drie machines van dit model aan te schaffen. Twee voor de wegenbouw en één voor Hanenberg Industriële Bouw. Naast het aanvoeren van stenen worden de machines gebruikt om zand, gipsblokken, betonnen elementen bij te rijden, zandbanen te maken, banden te stellen, op te ruimen en ter plaatse beton te mengen. Oftewel we zochten een multifunctioneel werkpaard.”

“Dit geldt net zo zeer voor de vier GIANT’s van het type D332SWT X-TRA. De machines zijn een paar maatjes kleiner, maar het bijrijden van diverse materialen is geen probleem. Voor de rest worden de machines net zo veelzijdig ingezet als de V452T X-TRA.”

GIANT loopt voorop in de ontwikkelingen
“Tijdens de demonstratie van de V452T X-TRA werden we niet alleen verrast door de prestaties, maar ook door de ergonomie en het comfort in de machine. Er wordt dagelijks en door verschillende vaklieden met de machines gewerkt. Dan is het belangrijk dat iedereen de werkzaamheden goed en veilig uit kan voeren. Dat begint met een goede werkplek. De ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar snel op en hierbij loopt GIANT duidelijk voorop.”

Dat veiligheid voorop staat bij Hanenberg Wegenbouw BV blijkt wel uit het feit dat het bedrijf in 2017 en 2019 de Philips Safety Award heeft gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt aan bedrijven die netjes, verantwoord en veilig werken op het Philipsterrein. Dit is ook één van de redenen waarom Hanenberg Wegenbouw BV de nieuwe generatie elektrische machines van GIANT zeer geïnteresseerd volgt!

Afbeelding 1: Zeven nieuwe GIANT wielladers voor Hanenberg Wegenbouw
Afbeelding 2: V452T X-TRA ingezet op de High Tech Campus Eindhoven
Afbeelding 3: Zand transporteren is één van de vele taken voor de D332SWT X-TRA

Bekijk het originele bericht op de website van Tobroco : www.tobroco-giant.com