Grondwerk

Herinrichting Lensheuvel tot een fietsstraat

In opdracht van de gemeente Reusel-De Mierden verzorgen wij de herinrichting van Lensheuvel in Reusel tot een fietsstraat. Dit is het resultaat van een EMVI-aanbesteding die wij hebben gewonnen. Het project is aanbesteed als UAV-GC contract, wat inhoudt dat we het project voor een vaste prijs uitvoeren en alleen het ontwerp beschikbaar was.

Onze werkzaamheden omvatten: de verdere technische uitwerking van de tekeningen, het regelen van de vergunningen en meldingen, het verzorgen van het omgevingsmanagement en de realisatie. Tussen de datum van aanbesteding en einde realisatie mag maximaal een halfjaar zitten in verband met een subsidie van de Provincie Noord-Brabant.

Door de transformatie van de doorgaande weg, ontstaat een fietsstraat waar de auto te gast is. De weg wordt over een lengte van bijna 1 kilometer aangepakt. Dit omvat een sanering van verdachte ‘spots’, archeologisch onderzoek, het vervangen van vuilwaterriolering en het aanleggen van een schoonwaterriool om een gescheiden stelsel te creëren. Daarnaast wordt de verharding vervangen door nieuwe gebakken stenen; kei- en dikformaat met strekken en een middengeleider van natuursteenkeien. Op de kruisingen komen punaises van klein plaveisel. Dit alles met oog voor én in samenwerking met de omgeving.